Bli med på førstehjelpskurs for mannskaper 20.-22.oktober

Har du lyst å bli frivillig førstehjelper, da har du sjansen nå!

Dette er kurset for både deg som er nybegynner og for deg som trenger en oppfriskning og trenger reautorisering som mannskap. Førstehjelpskurset for mannskaper i Norsk Folkehjelp er kurset alle må bestå for å kunne inngå som mannskap på tjenester og aksjoner i Norsk Folkehjelp. Kurset svarer til Norsk Førstehjelpsråd sin standard for Kvalifisert Nivå Førstehjelp.

Dette kurset består av både e-læring og fysisk undervisning. Alle som får plass på kurset vil etterhvert få link til e-læringen, som må være ferdigstilt før første dag med fysisk undervisning. Den fysiske undervisningen vil først og fremst bestå av praktiske øvelser. Derfor er det viktig at alle deltakere har satt seg inn i teorien i forkant ved å gjennomføre e-læringen.

Første del av kurset består av en e-læring, der du selv studerer og går igjennom en del teori på forhånd. Denne undervisningen vil ta ca 6 timer for deg å gjennomføre hjemmefra, så sett av god tid til dette. Link til e-læring får du tilsendt i god tid før den praktiske helgen skal gjennomføres, slik at du kan gjennomføre e-læringen i ditt eget tempo. E-læringen  være gjennomført i forkant av kurset for å kunne få delta på den praktiske helgen med faglig og praktisk gjennomgang. 

Andre del av kurset består av den fysiske undervisningen, som holdes over tre dager: igjennom en hel helg 20.-22.10.23. Førstehjelpsundervisning skal være praktisk. Ferdigheter er minst like viktig som kunnskap. Det er derfor lagt inn et minimum av ferdighetstreninger/øvelser i kurset.

Alle dagene er det obligatorisk oppmøte, så dere må delta på alt for å kunne bestå kurset. Før oppstart av selve kurshelgen (fredag 20.10) MÅ alle deltagere ha gjort seg ferdig med hele e-læringen.

Undervisningsdatoer:

Fredag 20.10.23 kl. 17-21.00

Lørdag 21.10.23 kl. 10-20.00

Søndag 22.10.23 kl. 10-20.00

Kurset er disponert på følgende måte i 3 moduler:

Modul 1: Bevisstløshet og hjertestans (6 timer)

Modul 2: Akutte skader (18 timer)        

Modul 3: Akutt sykdom (6 timer)

Alle påmeldte deltakere vil få en infomail med introduksjon til e-læring og praktisk info før oppstart av kurs. Her er det begrensede plasser og «første mann til mølla» gjelder. Påmelding til kurset gjør du via denne linken: https://member.npaid.org/Modules/Kurs/Kurspresentasjon.aspx?id=4e6c1274-205f-ee11-b842-00155d5495d0

Hovedinstruktører: Anne Kari Knutsen studieleder@nfaskoy.no/97413757 eller Jannicke Eichner leder@nfaskoy.no/95115158. Ta kontakt ved spørsmål.

Vi gleder oss til å holde kurs for dere, velkommen skal dere være! 

Mvh Anne Kari og Jannicke 

Leave a Comment